Objavljena brošura Proračun u malom za 2024. godinu

Banner

Ližnjan, 23. siječnja 2024.

Općina Ližnjan-Lisignano objavila je brošuru „Proračun u malom za 2024. - vodič za građane“ kako bi mještankama i mještanima približila općinske financije i što bolje ih upoznala s najvažnijim dokumentom potrebnim za funkcioniranje Općine u 2024. godini. Kroz ovu su brošuru, na jednostavan i slikovit način, prikazani najvažniji planirani godišnji prihodi i primici, te svi rashodi i izdaci Općine kako bi mještani dobili potpunu informaciju o tome gdje se i kako troši javni novac, kao i informacije o radu općinske uprave i povezanih subjekata.

Proračun Općine za 2024. godinu donijelo je Općinsko vijeće na sjednici održanoj 15. prosinca 2023. godine, a ujedno je donijelo i projekcije za 2025. i 2026. godinu. Proračun Općine Ližnjan-Lisignano za 2024. godinu iznosi 9.911.246,03 € i veći je za 13,64 % u odnosu na iznos proračuna utvrđenog II. Izmjenama i dopunama Proračuna za 2023. godinu.

Objavom „Proračuna u malom za 2024. - vodiča za građane“ potvrđuje se visoka razinu transparentnosti i otvorenosti koja podrazumijeva točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca, što je najvišom ocjenom ocijenio i Hrvatski institut za javne financije koji u svom istraživanju vrši kontrolu lokalnih proračuna. Općina Ližnjan-Lisignano uvela je i  platformu iTransparentnost te je svoje poslovanje potpuno otvorila za javnost. Sve isplate su javno dostupne putem internet stanice Općine, čime je omogućena objava pravodobnih, dostupnih, točnih i vjerodostojnih informacija o realizaciji proračunskih stavki.

Načelnik Marko Ravnić u uvodnoj je riječi naglasio kako je cilj u 2024. godini očuvati postojeću financijsku stabilnost općinskog proračuna i izvršenje svih planiranih projekata, zadržati postojeći standard financiranja javnih potreba (sufinanciranje vrtića, nabave udžbenika, prijevoza učenika, stipendiranje studenata, naknada roditeljima za novorođenčad, podjele božićnica umirovljenicima...). Te kako nas u 2024. očekuje pregršt razvojnih komunalnih projekata, kvalitetnih programa i uzbudljivih manifestacija a sve u cilju ostvarenja što boljih uvjeta za život mještanki i mještana naše Općine. Također pozvao je sve mještanke i mještane da i dalje budu aktivni sudionici u razvoju Općine Ližnjan-Lisignano, te je naglasio kako su svi prijedlozi, sugestije, primjedbe i kritike dragocjeni i dobrodošli.

Brošura će biti dostupna u Općini Ližnjan-Lisignano i na internet stranici općine, te će biti distribuirana po kućanstvima općine.

Digitalnu verziju Proračuna u malom za 2024. godinu možete pronaći u rubrici Proračun Općine Ližnjan-Lisignano na internet stranici www.liznjan.hr ili preuzeti u niže priloženom dokumentu:

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.