Uručena prva priznanja i nagrade Općine Ližnjan-Lisignano učenicima srednjih škola i studentima

IMG 1034

Načelnik općine Ližnjan-Lisignano Marko Ravnić uručio je danas nagrade od 200,00 eura i priznanja učenicima srednjih škola za postignuti uspjeh na državnim natjecanjima, odnosno za osvajanje jednog od prva tri mjesta, te studentima dobitnicima rektorove nagrade.

Kim Radešić učenica drugog razreda Gimnazije Pula na Državnom natjecanju iz kemije održanom od 25. do 28. travnja 2023. godine u Puli, osvojila je 1. mjesto u kategoriji drugih razreda.

Viviana Andreani studentica pete godine sveučilišnog integriranog studija Prava, Pravnog fakulteta u Rijeci dobitnica je rektorove nagrade za izvrsnost.

Načelnik Marko Ravnić uputio je čestitke nagrađenima naglasivši da su priznanja i nagrade zaslužili učenjem, radom i iznimnim zalaganjem. „Znanje je nešto što vam nitko nikada neće moći oduzeti i svakako je nešto što će vas sutra činiti jedinstvenima i biti vaša najveća valuta za profesionalni, društveni i osobni razvoj“, rekao je načelnik. Izrazio je nadu da će ove nagrade koje Općina Ližnjan-Lisignano uručuje prvi put poslužiti kao poticaj i drugim učenicima i studentima da se rad i trud isplate.

Podsjetimo, Pravilnik o nagrađivanju učenika srednjih škola i studenata Općine Ližnjan-Lisignano donesen je u studenom ove godine, a pratilo ga je provođenje prvog javnog poziva za dodjelu nagrada za posebna postignuća učenika srednjih škola i studenata u školskoj/akademskoj 2022/2023 godini. Pravilnikom je predviđeno nagrađivanje učenika srednjih škola za posebna postignuća na državnim natjecanjima i smotrama te studenata dobitnika rektorove nagrade koji imaju prebivalište na području Općine Ližnjan-Lisignano, a uključuje dodjelu priznanja i isplatu novčanih nagrada.

Novčana nagrada isplaćuje se na osobne račune učenicima za pojedinačni rezultat ostvaren na državnom natjecanju ili smotri kao i studentima, dobitnicima rektorove nagrade. Studentima, dobitnicima rektorove nagrade pripada novčana nagrada u iznosu od 200 eura. Visina novčane nagrade koja se isplaćuje na osobne račune učenicima iznosi 200 eura za prvo, 150 eura za drugo, odnosno 100 eura za treće mjesto osvojeno na državnim natjecanjima i smotrama.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.