Radni posjet župana Općini Ližnjan-Lisignano

IMG 6444

U četvrtak, 23. veljače 2023. godine u radnom posjetu Općini Ližnjan-Lisignano boravilo je izaslanstvo Istarske županije predvođeno županom Borisom Miletićem te zamjenikom Tuliom Demetlikom. U sklopu posjete održan je radni sastanak s načelnikom Markom Ravnićem u zgradi Općine razgovaralo se o projektima bitnima za razvoj Općine Ližnjan-Lisignano i o suradnji s Istarskom županijom.

Teme razgovora bile su brojne, vezane uz potrebu nastavka čišćenja obale nakon onečišćenja s mazutom, razgovaralo se je i o izmjeni prostornog plana Istarske županije smanjenju propisane gustoće stanovnika za naselje Ližnjan i povećanje broja postelja za turističke zone, sanaciji županijskih cesta na području općine a posebice prometnice od konobe Megi do naselja Valture, izgradnji komunalnih vezova u lučici Kuje, sufinanciranju izgradnje ambulante u Šišanu te nastavku ulaganja u školske zgrade, problemu zaštite prostora od bespravne gradnje i zaštite područja naročito onog pod zaštitom Nature 2000.

Načelnik Ravnić izvijestio je župana Miletića o projektima koje općinska uprava radi s ciljem razvoja infrastrukture (komunalne i društvene) kao i ostalim planiranim projektima bitnima za život i standard stanovnika općine, te je zahvalio županu na potpori Istarske županije i dosadašnjoj suradnji.

Nakon sastanka načelnik Marko Ravnić zajedno sa županom obišao je lokaciju trenutnog gradilišta prometnice koja vodi do turističkog kompleksa i sam objekt čije se otvaranje očekuje za nekoliko mjeseci.

Župan Boris Miletić i zamjenik Tulio Demetlika naglasili su da će Istarska županija i nadalje pomagati Općinu Ližnjan-Lisignano u njenom razvoju i dali su potporu radu općinske uprave.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.