Načelnik Marko Ravnić primio državne prvake u podvodnom ribolovu

IMG 4934

Načelnik Marko Ravnić u općinskoj vijećnici 26. listopada 2022. godine primio je sportaše ekipu Sportske ribolovne udruge „Marlera“ iz Ližnjana, u sastavu Sandi Imbrišić, Sandi Peruško i Aleksandar Pršo koji su ostvarili izvrstan rezultat na ekipnom prvenstvu Republike Hrvatske u podvodnom ribolovu.

„Ponosni smo na vas i čestitam vam svima od srca na osvojenim medaljama, na dobrom i vrijednom radu i trudu. Nastavite tako dalje. Primjer ste svima da se sve može.“ Rekao je sportašima načelnik Ravnić, te im poručio da budu ponosni jer promoviraju svoju regiju i Ližnjan na najbolji mogući način.

29. ekipno Prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnom ribolovu održano u Supetru na otoku Braču 7 i 8 listopada 2022. godine. Natjecanju u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru domaćin je bio Klub za sportski ribolov „Arbun“ iz Supetra. Natjecanje u trajanju od 5 sati održano je u akvatoriju ispred jugozapadne obale otoka Brača, u okolici Milne, a ukupno je bilo prijavljeno 12 momčadi, koje su se sastojale od 2 do 3 ribolovca i pratitelja - barkariola.

Cijeli tjedan prije natjecanja vrijeme je bilo relativno mirno, što je omogućilo ribolovcima da kvalitetno pretraže zonu ribolova i pronađu pozicije najbogatije ribom. U toj situaciji najbolje su se snašli upravo istarski ribolovci. Prvo mjesto, osvojila je ekipa Sportske ribolovne udruge „Marlera“ iz Ližnjana, u sastavu Sandi Imbrišić, Sandi Peruško i Aleksandar Pršo, s pratiteljem Aleksom Ravnićem. Time su sjajno zaokružili uspješnu sezonu, s obzirom na osvojeno prvo (Imbrišić) i treće (Peruško) mjesto na pojedinačnom državnom prvenstvu koje je ovog ljeta održano na Pagu.

Njihov se ulov sastojao od 8 tabinja, 4 šarga, škrpine i smokve, vrijednih ukupno 19.385 bodova. Time su Sandi i Sandi učvrstili svoj plasman i mjesto u reprezentaciji Hrvatske, koju sljedeće godine očekuje svjetsko prvenstvo na atlantskoj obali Španjolske.

OVE SUBOTE NATJECANJE U PODVODNOM RIBOLOVU POD NAZIVOM KUP „MARLERA“

Sportsko ribolovna udruga „Marlera“ iz Ližnjana organizator je ekipnog natjecanja u podvodnom ribolovu pod nazivom Kup „Marlera“. Svaka ekipa sastojati će se od dva natjecatelja i pratitelja/barkariola. Natjecanje će se održati u subotu, 29. listopada 2022. godine, 5 uzastopnih sati (09,00-14,00 sati). Dosada je najavilo svoje sudjelovanje 18 ekipa, od toga 3 ekipe iz Republike Italije.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.