Povodom Dječjeg tjedna i svjetskog dana učitelja načelnik Ravnić posjetio sve odgojno-obrazovne ustanove na području Općine Ližnjan-Lisignano

IMG 4725

Povodom Dječjeg tjedna koji se tradicionalno svake godine obilježava prvi puni tjedan listopada, načelnik Marko Ravnić posjetio je djecu u Dječjim vrtićima u Šišanu i Ližnjanu, te učenike u školama Muntić, Valturi, Ližnjanu i Šišanu s ciljem skretanja pozornosti najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Načenik Ravnić uručio im je prigodne poklone te je razgovarao s djecom o tome kako bi mogli uljepšati svoj boravak u vrtiću i školi. Na popisu vrtićaraca tako su se našle nove igračke, golovi za nogomet, koševi za košarku i lopte dok su učenici područnih škola istaknuli potrebu za školskim igralištem, uređenjem okoliša škole, ali i dječjim parkovima u naseljima, pješačkim prijelazima koji nedostaju na pojedinim lokacijama i slično. Na djeci pristupačan način načelnik je izložio rad Općinske uprave kao i ostvarene i planirane projekte koji se očekuju u području odgojno-obrazovnog sustava.

Dječji tjedan ove je godine posvećen igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!” Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Općina Ližnjan-Lisignano se kao mnoge ostale općine i gradovi već niz godina pridružuje obilježavanju Dječjeg tjedna.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada, a  cilj mu je  podizanja  vrijednosti obrazovanja obzirom da je poziv učitelja jedan je od najplemenitijih, ali i najodgovornijih poziva kojeg pojedinac u  društvu može obavljati. Općina Ližnjan-Lisignano svakako daje veliku  društvenu važnost svim prosvjetnim djelatnicima omogućavajući dodatan standard u školama, te izdvajajući sredstva za program javnih potreba u obrazovanju.

Prilikom obilaska škola na području Općine Ližnjan-Lisignano načelnik Marko Ravnić čestitao je svim učiteljicama, učiteljima i odgajateljima njihov dan, te je izrazio zahvalnost i poštovanje na trudu i znanju koje prenose djeci vodeći ih do novih vrijednih spoznaja školskih ali i onih životnih.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.