JAVNI POZIV - procjena štete od suše - dostava podataka

susaaaaaa

Uslijed izuzetno nepovoljne hidrološke situacije te dugog razdoblja bez padalina, odnosno dugotrajne suše na području Istarske županije, pokrenuta je procedura utvrđivanja uvjeta za proglašenje prirodne nepogode.

Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače na području Općine Ližnjan-Lisignano, ( fizičke i pravne osobe) koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, da dostave podatke o nastaloj šteti.

Mogućnost dostave podataka o nastaloj šteti još uvijek ne znači da je prirodna nepogoda proglašena, ali će temeljem prikupljenih podataka Povjerenstvo Općine Ližnjan-Lisignano za procjenu šteta procijeniti visinu štete, utvrditi da li postoje uvjeti za proglašenje prirodne nepogode te ukoliko postoje, izvijestiti načelnika koji će, sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda ("Narodne novine", broj 16/19) Županu Istarske županije predložiti proglašenje prirodne nepogode.

Štetu mogu prijaviti svi poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika za parcele koje su upisane u ARKOD  na području Općine Ližnjan-Lisignano, i  to putem popunjavanja i dostave Općini Ližnjan-Lisignano obrasca PN (dakle, štete prema Zakonu ne mogu prijaviti, niti nadoknadu štete ostvariti osobe koje nisu upisane u Upisnik poljoprivrednika).

Popunjeni Obrazac PN može se dostaviti:
  • osobno u pisarnicu Općine Ližnjan-Lisignano, Ližnjan, Krasa 7., 
  • poštom na adresu: Općina Ližnjan-Lisignano, Krasa 7, 52204 Ližnjan  (napomena: prijava za elementarnu nepogodu suša)
  • na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prijave nastale štete podnose se od 8. do 15. rujna 2022. godine

Obrazac PN dostupan je uz ovu objavu na web stranici Općine https://www.liznjan.hr  a može se dobiti i u pisarnici Općine Ližnjan-Lisignano.

Ukoliko temeljem podnesenih prijava na obrascima PN i prve procjene Općinskog povjerenstva budu postojali uvjeti za proglašenje elementarne nepogode, te ona bude proglašena od strane Župana Istarske županije,  svi oštećenici trebat će u roku koji bude zadan novim pozivom Općine Ližnjan-Lisignano podnijeti Općinskom povjerenstvu za procjenu štete novu prijavu na propisanim obrascima.
Prilozi za preuzimanje:
Download this file (Obrazac za prijavu štete_PN.docx)Obrazac za prijavu štete_PN.docx

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.