Općina Ližnjan-Lisignano među 26 odabranih općina sudjeluje u pilot projektu Optimizacije sustava lokalne i područne samouprave

Općina Ližnjan-Lisignano jedna je od malobrojno izabranih jedinica lokalne i područne samouprave koje su uključene u pilot projekt Ministarstva pravosuđa i uprave nazvan “Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave”. 

Radi se o pilot projektu ukupne vrijednosti 20.076.342,14 kuna, od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a koji se provodi s ciljem unapređenja učinkovitosti sustava javne uprave kroz optimizaciju sustava lokalne i područne samouprave.

U pilot projekt odabrano je 40 općina, gradova i županija, a iz naše županije, osim Općine Ližnjan-Lisignano, sudjeluje i Općina Svetvinčenat. U okviru tog projekta prikupljaju se i analiziraju podaci o kapacitetima općina, gradova i županija na temelju kojih će se uspostaviti središnja baza podataka o kapacitetima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te izraditi katalog poslova i razvrstati jedinice prema kategorijama. Time bi se trebalo doprinijeti većoj učinkovitosti obavljanja poslova i povećanju kvalitete javnih usluga.

Općina Ližnjan-Lisignano sudjelovat će u pilot projektu koji obuhvaća anketno istraživanje i intervjue sa službenicima o obavljanju poslova iz djelokruga jedinice u kojoj su zaposleni, suradnju na izradi kataloga poslova i definiranju kategorija jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te edukaciju službenika.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.