Polaganje kamena temeljca novog vrtića u Ližnjanu

U srijedu, 25. lipnja 2020., u Ližnjanu je na gradilištu novog vrtića položen ''kamen temeljac '. Iako su radovi započeli još travnju, zbog situacije s pandemijom polaganje kamena temeljca je odgođeno. U temelje je, zajedničkim snagama ravnateljice Dječjih vrtića "Bubamara" Ližnjan/Scuole dell 'infanzia "Coccinella" Lisignano i načelnika Marka Ravnića, položena ''vremenska kapsula'' u kojoj se nalaze zajedničke fotografije vrtićke generacije 2019./2020., a sve je popraćeno recitacijom mališana i zvukovima Sviraca na roženicama i mihu sekcije KUD-a Kuje.

Neto površina objekta iznosi oko 715 metara kvadratnih, a u objektu će biti smještene tri jedinice: jedna jedinica jasličke dobi, jedna jedinica prijelazne dobi i jedna vrtićka jedinica, sa sveukupno oko 60 djece. Objekt će imati prizemlje i kat, s time da će se sve dječje jedinice nalaziti u prizemlju, dok će se na katu nalaziti samo uprava. U prizemlju će se osim dječjih grupnih jedinica nalaziti pripadajuće garderobe, sanitarije, spremište, terase, višenamjenska dvorana, kuhinja s potrebnim pomoćnim prostorima te kotlovnica. Na katu će se nalaziti uprava vrtićke ustanove s četiri kancelarije i pripadajućim sanitarijama. Ukupan iznos investicije iznosi oko 11 milijuna kuna od čega će se 80% financirati iz EU fondova.


Ovo je zasigurno povijesni projekt Općine Ližnjan, što mogu reći osim da su naša sreća i zadovoljstvo neizmjerni! Odobrenjem sufinanciranja projekta ostvareni su dugogodišnji snovi mještana naše općine. S obzirom na stalno povećanje broja djece, ovakvo nešto najveći je poklon koji smo mogli zaželjeti. Smatram kako će se izgradnjom ovog vrtića i konačnim otvaranjem jasličke skupine uvjeti života u našim mjestima dodatno poboljšati, a naši najmlađi dobiti vrtić i jaslice kakve zaslužuju., kazao je načelnik Marko Ravnić.

Ovo nije samo jedno gradilište vrtića u nizu, ovo je naš prvi i dugo očekivani objekt, kojemu se neopisivo radujemo. Nastao je iz silne potrebe i želje za smještajem najmlađih generacija sa područja naše Općine Ližnjan u odgojno obrazovni sustav i s nestrpljenjem iščekujemo njegovo otvaranje., istaknula je ravnateljica vrtića Vanja Glavaš.Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.