Općini Ližnjan odobren projekt energetske obnove zgrade škole u Valturi

Općina Ližnjan uspješno je prijavila još jedan projekt na otvoreni natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u okviru Operativnog programa ˝Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.˝, a za mjeru specifičnog cilja 4c1 4c1 Smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora.

Riječ je o projektu energetske obnove zgrade škole u Valturi. Za navedeni projekt odobreno je bespovratno 262 tisuće kuna, a vrijednost cijelog projekta iznosi oko 620 tisuća kuna. Za primorsku Hrvatsku unutar ove mjere bilo je moguće ostvariti maksimalno 45% ovisno o indeksu razvijenosti, a Općina Ližnjan je ovim projektom ostvarila maksimalni mogući poticaj za svoj indeks razvijenosti. Također ukoliko provedba projekta bude uspješna, postoji dodatna  mogućnost prijave na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na kojem se može ostvariti potpora od dodatnih 60% troškova koji potpadaju općinu.

Rekonstrukcijom i saniranjem ostvarit će se povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjena vanjske stolarije, zamjena postojećeg sustava pripreme PTV-a sustavom koji koristi OIE i priprema tople vode za potrebe ETC-a kao mjere korištenja obnovljivih izvora energije.

Nakon završenog projekta energetske obnove dječjeg vrtića u Šišanu gdje nam je odobreno 220 tisuća kuna, uspješno nastavljamo s prijavama na otvorene natječaje. Ovaj je projekt veoma značajan za naselje Valturu jer će se njime našim učenicima uvelike poboljšati uvjeti u školskim klupama, a time se otvara se i šansa, ukoliko to bude moguće, za otvaranje vrtićke skupine za što nedvojbeno postoji potreba u Valturi i Muntiću., kazao je načelnik Marko Ravnić.
 

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.