Općini Ližnjan-Lisignano dodijeljena sredstva za izgradnju vrtića u Ližnjanu i Jadreškima

U petak, 21. prosinca 2018., načelnik Općine Ližnjan-Lisignano Marko Ravnić i ravnateljica Dječjih vrtića „Bubamara“ Ližnjan – Scuole dell' infanzia „Coccinella“ Lisignano Vanja Glavaš u Zagrebu su potpisali Ugovore o financiranju izgradnje i opremanja vrtića u Ližnjanu i Jadreškima s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Uz načelnika i ravnateljicu, potpisivanju Ugovora prisustvovao je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Ližnjan-Lisignano Saša Škrinjar.

Procijenjena vrijednost obnove stare škole u Jadreškima je oko 4,5 milijuna kuna, dok je projekt izgradnje vrtića u Ližnjanu procijenjen na iznos od oko 8,5 milijuna kuna. Oba vrtića ostvarila su sufinanciranje od 80% ukupne vrijednosti, što znači da je time odobren iznos od 10,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Rekonstrukcija i opremanje zgrade u Jadreškima

Iz realnih i velikih potreba Općine Ližnjan za smještaj jasličke djece s područja Općine, Glavni projekt i cijela građevina prenamijenjena je za društvene namjene, odnosno u vrtić i jaslice.

Prema projektu u prizemnom dijelu građevine nalazit će se jaslice s dvije skupine, a na prvom katu dvije vrtićke skupine. Zajednički kapacitet jaslica i vrtića će nakon rekonstrukcije biti oko 60 djece. U podrumskoj etaži planirana je toplotna kotlovnica, a svi će prostori biti opremljeni garderobom za djecu, razdvojenim sanitarijama za djecu i zaposlene, kuhinjom, sobom za izolaciju te sobom za odgajatelje.

Izgradnja vrtića u Ližnjanu

Izgradnja novog vrtića u Ližnjanu, na čestici koja je u vlasništvu Općine Ližnjan, površine 2.010 metara kvadratnih. Neto površina objekta trebala bi iznositi oko 715 metara kvadratnih, a u objektu bi bile smještene tri jedinice; jedna jedinica jasličke dobi, jedna jedinica prijelazne dobi i jedna vrtićka jedinica, sa sveukupno oko 50 djece.

Objekt će imati prizemlje i kat, s time a će se sve dječje jedinice nalaziti u prizemlju dok će se na katu nalaziti samo uprava. U prizemlju će se osim dječjih grupnih jedinica nalaziti pripadajuće garderobe, sanitarije, spremište, terase, višenamjenska dvorana, kuhinja s potrebnim pomoćnim prostorima te kotlovnica. Na katu će se nalaziti uprava vrtićke ustanove s četiri kancelarije s pripadajućim sanitarijama. Ukupan iznos investicije iznosi oko 8,5 milijuna kuna i obuhvaća troškove usluge pripreme projektne dokumentacije, izgradnju objekta i opremanje
 
Što reći više nego da su naša sreća i zadovoljstvo neizmjerni! Odobrenjem oba projekta ostvareni su dugogodišnji snovi mještana naše općine. S obzirom na stalno povećanje broja djeca, ovakvo nešto najveći je poklon koji smo mogli zaželjeti za Božić. Smatram kako će se izgradnjom dva vrtića i konačnim otvaranjem jasličke skupine uvjeti života u našim mjestima dodatno poboljšati, a naši najmlađi dobiti vrtić i jaslice kakve zaslužuju., kazao je načelnik Marko Ravnić.

S veseljem iščekujemo početak provedbe oba projekta, a koji će započeti nakon pripreme i provedbe javne nabave za izvođače radova.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.