Info dani za udruge u Istri - od 15. do 20. listopada 2018.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva od 15. do 20. listopada 2018. organizira Info dane za udruge. Info dani namijenjeni su svim udrugama s područja Istarske županije, njihovim članovima i članicama te ostalim organizacijama civilnog društva i zainteresiranima za civilni sektor, onima koji razmišljanju pokrenuti udrugu i aktivirati se u društvu kroz djelovanje udruge.

Cilj Info dana jest upoznati udruge s aktualnim događanjima u civilnom sektoru te će se kroz nekoliko dana održati niz ciljanih predavanja:
- udruge će imati priliku od predstavnika Ministarstava i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske saznati više informacija o aktualnim natječajima iz Europskog socijalnog fonda, ali i drugih programa, kao i o onima u najavi,
- jedan će dan biti posvećen uvjetima i zakonskim obvezama kod prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći koje će predstaviti Ured državne uprave, dok će nekoliko udruga predstaviti svoja iskustva i primjere dobre prakse,
- predstavnici Porezne uprave održat će predavanje usmjereno poreznom statusu udruga, s posebnim naglaskom na obavljanje gospodarske djelatnosti, a čemu će prethoditi predavanje namijenjeno svima koji se dvoume između osnivanja udruge i tvrtke.

Kroz sve navedene aktivnosti cilj je udrugama pružiti za njih važne i aktualne informacije, predstaviti njihovu ulogu i djelovanje široj javnosti, umrežiti ih, stvoriti partnerstva te nove razvojne prilike.Svaka udruga u Istarskoj županiji može pronaći zanimljivu temu za sebe, neovisno o tome je li tek na početku svog djelovanja ili iza sebe ima dugogodišnje iskustvo.

Zanimljiva predavanja održat će se u Puli i Pazinu s krajnjim ciljem razvoja šire zajednice kroz djelovanje udruga.  U subotu će biti organizirana radionica za sve zainteresirane koji imaju ideju, a ne znaju kako pokrenuti udrugu. Proći će se kroz sve korake i cijeli proces pokretanja i osnivanja udruge, ali i razraditi prve ideje i aktivnosti koje će te udruge moći raditi. Kroz sve navedene aktivnosti cilj je udrugama pružiti za njih važne i aktualne informacije, predstaviti njihovu ulogu i djelovanje široj javnosti, umrežiti ih, stvoriti partnerstva te nove razvojne prilike.

Info dane za udruge u Istri 2018. moguće je pratiti putem Facebook eventa Info dani za udruge u Istri 2018 Info dani za udruge u Istri 2018. te na stranici Zaklade.

Više informacija o programu možete naći u privitku.
Prilozi za preuzimanje:
Download this file (Program Info dani 2018..pdf)Program Info dani 2018.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.