Započeli radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta u Muntiću

Nakon što je početkom godine dovršena izgradnja potpornog zida i ograde oko školskog dvorišta u Muntiću koji su bili u derutnom stanju, započela je i izgradnja novog dječjeg igrališta.

U cilju stvaranja boljih uvjeta za rast i razvoj mladih s cijelog područja Općine Ližnjan-Lisignano, kojeg je važna odrednica i igra, Općina Ližnjan-Lisignano pokrenula je projekt izgradnje novog dječjeg igrališta u naselju Muntić.

Predmetni zahvat izgradnje igrališta izvodi se na katastarskoj čestici 449/2, k.o. Muntić, uz zgradu osnovne škole. Time će suvremeno uređeno i opremljeno igralište zasigurno koristiti i brojni učenici škole za nastavu tjelesnog odgoja, ali i svi ostali mladi, sportaši-rekreativci. 

Postojeća površina predmetnog zahvata uređena je kao zelena površina (travnjak) s mjestimično posađenim stabalcima na jugozapadnom i jugoistočnom djelu zahvata. Jugoistočna strana, prema postojećoj prometnici, ograđena je zidom s ugrađenim stupovima i zaštitnom ogradom visine do 2 m. Na predmetnom zahvatu predviđena je izgradnja igrališta dimenzija 25x15m. Rub planiranog igrališta definiran je rubnjacima C30/37, dim. 10/20 cm, bez nadvišenja (u visini asfaltnog sloja) na betonskoj podlozi C12/15 debljine 10,0 cm. Igralište se izvodi kao asfaltno uz prethodno uređenje podloge i postavljanja donjeg nosivog sloja od nevezivog kamenog materijala. Obilježavanje igrališta te montiranje opreme izvodit će se uskladu s važećim normama.

Predmetnom zahvatu izgradnje dječjeg igrališta pristupilo se temeljem izvedbenog projekta (broj projekta PFX/P-72/2015-IZ-0), kojeg je izradila tvrtka Pontifex. Izvođenje radova povjereno je pulskom trgovačkom društvu Monte Serpo d.o.o.Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.