Predstava "Epulon – kralj Histra" i "Kino Hist(o)ri" na Nezakciju

U svrhu turističkog valoriziranja i revitalizacije lokaliteta “Nezakcij“ u Valturi, jednog od žarišta života prapovijesnog naroda Histra po kojima je i Istarski poluotok dobio ime, TZ Općine Ližnjan i ove godine organizira uprizorenje/predstavu posljednjih dana života naroda koji se dostojanstveno suprotstavio Rimskoj okupaciji (177. god.pr.Kr.) te po prvi put manifestaciju "Kino Hist(o)ri“, na kojoj će se po zvijezdama prikazivati povijesni filmovi.

"Epulon - kralj Histra" - subota, 11. kolovoza 2018.


U subotu , 11. kolovoza 2018. prikazat će se predstava „Epulon – kralj Histra“. Ovo je peta godina prikazivanja predstave, a očekuje nas „stara“ predstava u punom sjaju. Na postavljenim punktovima prikazuje se svakodnevnica života Histra; priprema hrane, izrada keramike, priprema ratnika za bitke, izrada nakita i frizura te izrada odjeće na tkalačkom stanu tadašnjeg doba, odvijaju se prizori koji imaju finalni završetak. Posjetitelji obilaze lokacije nakon čega slijedi pravi teatar u centralnom dijelu.

Program će se održati u subotu, 11. kolovoza 2018., s početkom u 19 sati kada se otvaraju vrata Nezakcija. Predstava započinje u 20 sati.

Režiju i adaptaciju teksta predstave u sklopu manifestacije potpisuje Petra B. Blasković(HNK Osijek), a u glavnim ulogama gostuju glumci iz Hrvatskih narodnih kazališta iz Osijeka i Rijeke. Uz glavne glumce angažirani su mnogobrojni statisti te gladijatorska škola iz Pule; Spectacula Gladiatoria.

Projekt je realiziran uz podršku Arheološki Muzej Istre.
Supervizor - Kristina Mihovilić, kostimi Marina Sršen, frizure - Katja Velkavrh, make up -  Ivna Škoro.

Kino Hist(o)ri – od 12. do 14. kolovozaNe propustite neponovljiv doživljaj gledanja filmova na arheološkom lokalitetu Nezakcij. Tri večeri, tri povijesna spektakla, zvijezdano nebo i savršena lokacija. Kino Hist(o)ri od 12. - 14.8. Ulaz se ne naplaćuje.

Nedjelja, 12. kolovoza – projekcija filma „Agora“ 
Ponedjeljak, 13. kolovoza – projekcija filma „Troja“
Utorak, 14. kolovoza – projekcija filma „300“

Svi filmovi započinju u 21.00 sat.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.