Sanacija postojeće terase na zapadnom pročelju poslovne zgrade u Ližnjanu

Radi dotrajalosti dijela građevine te korištenjem podataka iz istražnih radova na samoj građevini u sklopu kojih se pratio rad evidentiranih pukotina na samoj konstrukciji građevine (postavljanjem visinskih repera), izrađen je od strane INSTITUT IGH d.d. građevinski projekt rekonstrukcije dijela građevine - poslovna zgrada.

Temeljem glavnog projekta pristupilo se izvedbi I FAZE, koja obuhvaća kompletno uklanjanje postojeće armirano betonske terase - armirano betonske ploče, tlocrtno gledano trapeznog oblika, uključivo sa završnim slojevima poda.
 
U sklopu same konstrukcije terase, kao jedan od oslonaca, pojavljuje se niz od četiri armirano betonska stupa dimenzija poprečnog presjeka 25/25 cm koji preuzimaju dio opterećenja od iste, bez vidljive podvlake.

Prva faza sastoji se od sanacije armirano betonske terase i stubišta, ali ujedno obuhvaća uređenje pristupnog okoliša ispred poslovne zgrade i izvedbe novog stubišta prema cesti, a predviđen je i pristup osobama s posebnim potrebama.

Ovim projektom produljit će se uporabni vijek samog dijela konstrukcije građevine, a uređenjem okoliša, omogućit će joj pristupniji i jednostavniji prilaz.


Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.