DeLight! – obilježavanje prvog Međunarodnog dana svjetla

U srijedu, 16. svibnja 2018. godine, na Svetici-Monte Madonni u Šišanu, od 17.00 do 21.00 sat, obilježit će se prvi Međunarodni dana svjetla. DeLight! je događaj kojim se, zajedno s partnerima i suradnicima po cijelom svijetu, obilježava prvi Međunarodni dan svjetla!

Međunarodni dan svjetla
 globalna je inicijativa nastala temeljem UNESCO-vog proglasa 2015. godine Međunarodnom godinom svjetla (IYL 2015 -International Year of Light and Light-based Technologies 2015), a naglašava značajnost svjetla i njegovu ulogu koju ima u znanosti, kulturi i umjetnosti, obrazovanju i održivom razvoju te na različitim područjima kao što su medicina, komunikacija i energija. 

Obilježava se po prvi put te će se diljem svijeta održavati konferencije, seminari i „svjetlosni“ događaji kako bi se prigodno obilježio ovaj dan. Pregled svih međunarodnih aktivnosti može se pronaći ovdje: https://www.lightday.org/

PROGRAM NA SVETICI-MONTE MADONNI

Visualia Group – izložba radova:
  1. Warp – premijera!
  2. Residence of Light & Music - interaktivna audiovizualna instalacija
  3. Lighting Postcard - interaktivna mapping instalacija
  4. Magic Garden - interaktivna svjetlosna instalacija
  5. Light Sculptures - svjetlosna instalacija
  6. Light Painting - interaktivna izrada fotografija pomoću light graffita

Mapping projekcije:
- „Piece Out“ – predstavljanje finalnog produkta međunarodne svjetlosne rekonstrukcije Van Gogh-ovog djela „Zvjezdana noć“. U stvaranju su, u okviru projekta VisuaLab 2018, sudjelovali učenici 7.C razreda OŠ Šijana uz mentorstvo prof. Roberte Weissman Nagy i glavnog Visualca, Marka Bolkovića.

- „RoboLight“ – predstavljanje fotografije izrađene pomoću light graffita nastalih fotografiranjem osvjetljenih mBot robotića koji žare i pale na natjecanjima IRIM - Croatian Makers lige! Uz navedenu mapping projekciju, mladi pulski robotičari i njihovi mentori iz Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika - HUIU (Iva Horvat i Petra Pletikos) i Sonitusa (Saša Idrizov), predstavit će i same mBot robot setove.
 
Svjetlosna izložba:
- Kikići iz najstarije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Bubamara u Šišanu predstavit će likovni rad nastao korištenjem UV boja na temu Međunarodnog dana svjetla. Prateći program za najmlađe osiguravaju animatori iz pulske Zemlje Zabave u trajanju od 17:00 do 19:00 sati, a za osvježenje će se pobrinuti Rock Caffe Pula!

Organizator događaja je Udruga Sonitus, a program se provodi uz potporu Zaklade ''Kultura nova'' i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Partneri: SRK Puls, Općina Ližnjan-Lisignano, DV "Bubamara" Ližnjan, O.Š. Šijana, sve rezidencijalne udruge koje djeluju u ex-vojnom kompleksu Svetica-Monte Madonna u Šišanu, Zemlja Zabave i Rock Caffe, kao i svi volonteri.

VOLONTIRAJ -> svi zainteresirani za volontiranje na prvom DeLight!-u na Svetici-Monte Madonni u Šišanu mogu se prijaviti na sljedećem linku: https://bit.ly/2rxLlQn. Predviđeno trajanje volontiranja je od 17.00 do 21.00 h.Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.