Osnovana Sportska zajednica Općine Ližnjan-Lisignano

U četvrtak, 14. prosinca 2017. godine, održana je Osnivačka skupština Sportske zajednice Općine Ližnjan-Lisignano. Osnivačku skupštinu vodio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Ližnjan-Lisignano Saša Škrinjar koji je u uvodu istaknuo kako je temeljna svrha osnivanja Sportske zajednice kvalitetniji doprinos razvitku i promicanju sporta na području Općine Ližnjan-Lisignano.

Skupštini je nazočilo 15 predstavnika sportskih udruga i društava. Za predsjednika Sportske zajednice Općine Ližnjan-Lisignano jednoglasno je izabran Dinko Bonazza, za dopredsjednika Alen Hero, tajnica je Ivana Antelli, likvidator Dražen Ušić, a izabran je i Izvršni odbor.

Skupština je okupila po dva predstavnika svih registriranih sportskih udruga i društava sa sjedištem na području Općine Ližnjan-Lisignano. U Skupštini su zastupljeni: 

  • Sportsko-rekreacijski klub PULS
  • Nogometni klub Ližnjan
  • Padobranski sportski klub Pulaštro
  • Boćarski klub Valtura
  • Nogometni klub Muntić
  • Sportsko-rekreacijska udruga „Fush Gym“
  • Nogometni klub Šišan
  • Sportsko ribolovna udruga Marlera
Općina Ližnjan-Lisignano je u prijedlogu Proračuna za 2018. godinu predložila financijska sredstva za funkcioniranje i programe svih registriranih sportskih udruga, sada udruženih u Sportsku zajednicu koja ima zadaću raspisati natječaj za programe te temeljem kriterija predložiti raspodjelu novčanih sredstava.

Ciljevi Sportske zajednice Općine Ližnjan-Lisignano definirani su Zakonom o sportu i Statutom. Cilj osnivanja Sportske zajednice je da svojim djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju sporta na području Općine Ližnjan-Lisignano, poticanju vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom, kao i promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom, širenju olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.