Projekt "Bravo za Zdravo" i dječja biciklijada u Šišanu

U petak, 22. rujna 2017. godine od 9 do 12 sati, održat će se dječja biciklijada u Šišanu u sklopu projekta "Bravo za Zdravo". Biciklijada je namijenjena djeci DV "Bubamara" Šišan-Sissano i Ližnjan, ukupno oko 50 djece.

Biciklijada će započeti u 9.00 sati ispred DV "Bubamara" u Šišanu. Predviđena ruta je od DV "Bubamara" do Svetice (Monte Madonna). Na Svetici su planirane razne aktivnosti za djecu, mini poligon, te okrjepa vodom i voćem.

Dječja biciklijada prva je aktivnost u sklopu projekta "Bravo za Zdravo", kojeg Mjesni odbor Šišan-Sissano provodi uz financijsku podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina. Biciklijada je potpomognuta suradnjom Općine Ližnjan, N.I.P., udruge SRK Puls, DVD Ližnjan, HAK Pula – Rovinj i mnogobrojnih volontera. Organizatori se nadaju lijepom vremenu kako bi se biciklijada mogla nesmetano održati.

Projekt "Bravo za Zdravo"
 
Mjesni odbor Šišan-Sissano prijavio je projekt "Bravo za Zdravo" na Natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva "Mali projekti za bolje sutra" te mu je dodijeljen maksimalan iznos financiranja od 15.000 kuna za provođenje aktivnosti.

Aktivnosti započinju u rujnu, a opći cilj projekta je obrazovanje djece i mladih o zdravoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti te važnosti prevencije pretilosti i promocija zdravih stilova života i održivog razvoja u zajednici. Projekt se sastoji od radionica kuhanja zdrave hrane, predavanja nutricionista, organizirane biciklijade za djecu, orijentacije u prirodi, zajedničkog hodanja, raznih igrokaza te izložbe dječjih radova na temu zdrave hrane. Projektom se želi riješiti problem pretilosti kod djece na području Općine Ližnjan i probuditi u njima svijest o važnosti svakodnevne tjelesne aktivnosti te samim time unaprijediti njihovu kvalitetu života u zajednici.

Voditelji projekta su Alen Hero i Ivana Antelli, a projekt će biti realiziran uz pomoć partnera Općine Ližnjan-Lisignano i udruge SRK Puls te mnogobrojnih volontera.

Plan aktivnosti

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.