Općina Ližnjan prijavila projekt uređenja plaže Salbunić na natječaj fonda Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava

Općina Ližnjan krenula je s prvim korakom uređenja plaže Salbunić te izradila projektnu dokumentaciju za prvu fazu uređenja navedene plaže koja obuhvaća izgradnju pješačke staze – šetnice u pozadini plaže Salbunić, budućoj Obiteljskoj plaži „Bura – Bura“ Ližnjan.

U prvoj fazi, predmetni se projekt namjerava dijelom financirati iz vlastitih proračunskih sredstava Općine Ližnjan (20% ulaganja) u iznosu od 208.607,63 kuna, a ostalim dijelom u iznosu od 834.430,50 kuna s PDV-om (80% ulaganja) iz bespovratnih sredstava Fonda za turizam. Planirana realizacija prve faze ukupno iznosi 1.043.038,13 kuna s PDV-om.

Cilj Općine Ližnjan je realizacija cjelokupnog ulaganja u uređenje plaže u iznosu od 3.187.500,00 kuna s PDV-om u tri faze, ali plaža se namjerava staviti u funkciju kao obiteljska plaža realizacijom već samo prve faze ulaganja.

Ista prva faza se odnosi na izgradnju pješačke staze – šetnice u pozadini plaže zajedno s radovima sanacije betonskih sunčališta, postojećeg pristupa plaži i nabave urbane opreme, dok bi se druga i treća faza, odnosno ostali dio ulaganja proveo u sljedeće dvije do tri godine. Planirane aktivnosti financiranja u nadolazećem razdoblju su namjenska financijska (proračunska) sredstva Općine Ližnjan, zatim natječaji za dobivanje bespovratnih sredstava od strane Ministarstva turizma – Program razvoja javne turističke infrastrukture, Hrvatske turističke zajednice, te u okviru projekata prekogranične suradnje.

Druga faza projekta namjerava se realizirati krajem 2018. godine i početkom 2019. godine, a predviđa ulaganje u iznosu od 1.046.875,00 kuna sa PDV-om. Ista se odnosi na uređenje stabilizacijskih pera za plažu, izvedbu betonskih platoa za ugostiteljske sadržaje, dječjeg igrališta, pozornice za razne manifestacije, sanaciju sanitarnog čvora, zatim opremanje (klupe, koševi, stalci za bicikle, jarboli, edukativne igre) i radove na hortikulturnom uređenju plaže (sadnja stablašica, grmlja i trajnica, formiranje travnjaka i sustav za navodnjavanje).Treća faza projekta namjerava se realizirati krajem 2019. godine i početkom 2020. godine, a predviđa ulaganje u iznosu od 1.096.875,00 kuna sa PDV-om. Ista se odnosi na izvedbu betonskih platoa za ugostiteljske sadržaje, sportskog igrališta, solarne rasvjete, zatim opremanje (klupe, koševi, stalci za bicikle, jarboli, edukativne eko igre) i radove na hortikulturnom uređenju plaže (sadnja stablašica, grmlja i trajnica, formiranje travnjaka i sustav za navodnjavanje).

Raduje me činjenica da se započinjanjem obnove plaže Salbunić istinski krenulo s razvijanjem i izgradnjom turističke infrastrukture u Općini Ližnjan. Ližnjan zasigurno zaslužuje ovakvu plažu, a ovime je prvi korak k realizaciji tog cilja i učinjen. Neovisno o rezultatima natječaja, s prvim dijelom radova započet će se odmah po provedenoj javnoj nabavi, već do kraja studenog ove godine.“, naglasio je načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić.

Valja podsjetiti da je Općina Ližnjan nedavno dobila potporu za izradu projektne dokumentacije temeljem Programa poticanja uređenja plaža u 2016. godini TURIZAM BEZ BARIJERA od strane Istarske županije/Ministarstva turizma u iznosu od 60.875,00 kuna, a do sada je izrađena sljedeća projektna dokumentacija:

  • Elaborat zaštite okoliša – 45.000,00 kuna sa PDV-om
  • Idejno rješenje za cjelokupni projekt – 31.500,00 kuna sa PDV-om
  • Glavni projekt s troškovnicima za I. fazu – 30.375,00 kuna sa PDV-om
  • Mišljenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike o utjecaju zahvata na okoliš
  • Natječajna dokumentacija za otvoreni postupak javne nabave – 18.750,00 kuna sa PDV-om.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.