Europskim novcem Općina Ližnjan započinje s energetskom obnovom vrtića u Šišanu

Projekt je prijavljen na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake KK.04.2.1.03 u mjesecu veljači tekuće godine. Obvezan partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Općina Ližnjan odlučila se na prijavu projekta, obzirom da zgrada vrtića koja je izgrađena 1900. godine, zbog nedovoljno adekvatne izolacije vanjskih zidova, stropa podruma i stropa prema tavanu ima toplinske gubitke. Projektna prijava prošla je sve faze evaluacije te je dobivena Odluka o financiranju, odnosno odobreno je 132.204,23 (46%) kune bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove vrtića. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Očekivano vrijeme realizacije projekta iznosi 8 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 300.436,77 kuna. Provedbom projekta zgrada vrtića će prijeći iz energetskog razreda F u energetski razred B.

Matija Maurović, Zamjenik načelnika
Cilj projekta je poboljšanje energetskih svojstava toplinske ovojnice zgrade vrtića što će doprinijeti ostvarenju energetskih ušteda, smanjenju toplinskih gubitaka i smanjenju emisije CO2. Projektom će se povećati kvaliteta boravka djece u vrtiću, što će poboljšati kvalitetu predškolskog odgoja i rezultirati većim zadovoljstvom roditelja djece sa područja Općine Ližnjan.

Tijana Živko, Predsjednica Upravnog vijeća vrtića
Na području Općine Ližnjan ove je godine otprilike 130 djece jasličkog i vrtićkog uzrasta koja se smještaju u jaslice i vrtiće drugih osnivača što se sufinancira mjesečnim iznosom od 1000,00 kuna po djetetu, na što se godišnje troši približno 1.5 milijuna kuna općinskog proračuna. Zbog konstantnog povećanja broja djece te realnih i velikih potreba Općine Ližnjan za smještaj jasličke i vrtićke djece, jedan od ciljeva u budućnosti jest bazirati se na širenje i otvaranje novih odgojnih skupina i u ostalim naseljima općine.

Vanja Glavaš, Ravnateljica vrtića
Vrlo nas veseli energetska obnova objekta u Šišanu gdje će se ostvariti uštede te će se na taj način sredstva moći uložiti u neke nove planove. Nova općinska vlast vrlo se aktivno uključila u rad ustanove te se osjeti velik i pozitivan pomak u radu. Tako je kroz proteklo razdoblje uređeno i opremljeno sportsko igralište u zajedničkom vanjskom prostoru predškolske ustanove i škole u Šišanu te je u tijeku opremanje navedenog prostora igralima i novim sadržajima. Također je uređen i vanjski zajednički prostor vrtića i škole u Ližnjanu. Općina je svojim sredstvima financirala i dio opreme unutar objekata u Šišanu i Ližnjanu. Osjetno je da postoji veliki interes od strane osnivača Općine Ližnjan, kvalitetna i konstruktivna obostrana suradnja koja doprinosi i doprinosit će u budućnosti za realizaciju nekih novih ideja i projekata.

Članak: http://www.glasistre.hr/b7967d2a-68aa-457a-88de-e15c267c683d
Video: http://www.tvistra.hr/video-djecji-vrtic-u-sisanu-uskoro-ocekuje-energetsku-obnovu/

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.