Odobreno 6 milijuna kuna za rekonstrukciju vodovodne mreže u Valturi

Vodovodu Pula d.o.o kao nositelj projekta u suradnji sa Općinom Ližnjan, odobren je iznos od 6 i pol mil kn nepovratnih sredstava na prijavljenom natječaju Ministarstva poljoprivrede iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.


Dobivenim će se novcem obnoviti i modernizirati postojeće vodovodne mreže u naselju Valtura a cilj projekta je doprinijeti povećanju kapaciteta i kvalitete vodoopskrbe lokalnog stanovništva kao i osiguranje kontinuirane kontrolirane vodoopskrbe stanovnika naselja kvalitetnom vodom za piće. Projektom će se rekonstruirati postojeći cjevovod  novim cijevima nodularnog lijeva DN 100 u ukupnoj dužini od oko 4.950 m' i PE-HD cijevi DN 63 u ukupnoj dužini od cca 450 m'. Trasa novog vodoopskrbnog cjevovoda tlocrtno je smještena u trup postojećih asfaltiranih prometnica. Dužina vodovodne mreže koja će se obnoviti navedenim projektom je oko 5 km a vrijednost samog projekta koji uključuje konzultantske usluge , izvođenje radova i nadzor nad izvođenjem radova iznosi otprilike 6 i pola milijuna kuna.

Prema Ugovoru o financiranju , potpisanim s agencijom za plaćanja u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju razdoblje ulaganja je najduže 36 mjeseci od datuma donošenja Odluke. Sukladno navedenom pristupilo se pripremi natječajne dokumentacije, za  postupak administrativne kontrole prije objave samog natječaja propisanom  samim Ugovorom o financiranju.

Planirani rok izvođenja radova je 9 mjeseci, a isti će se uskladiti, ovisno o dobivanju pisane preporuke po izvršenoj kontrole Agencije za plaćanje, a glede poštivanja Općinske odluke o zabrani radova tijekom sezone.

Marko Ravnić, načelnik Općine Ližnjan je povodom ovih dobrih vijesti rekao: ''Iznimno me raduje činjenica što je Općina Ližnjan napokon dobila ozbiljnije novce iz EU fondova te sada u tom trendu nastavljamo dalje. Uvjeren sam da će ovakvih i sličnih uspješno prijavljenih projekata bit i u daljnjem razdoblju te da smo na pravom putu oporavka i razvitka Općine! Ovim putem bih se još jednom zahvalio partneru u ovom projektu, Vodovodu Pula, koji je ujedno i nositelj prijave na predmetni natječaj. U zajedničkoj smo suradnji u vrlo kratkom vremenu pribavili svu potrebnu dokumentaciju za prijavu što je na koncu rezultiralo ovim sjajnim uspjehom.''

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.