Rekonstrukcija društvenog doma Općine Ližnjan-Lisignano

NAZIV PROJEKTA: Rekonstrukcija društvenog doma Općine Ližnjan-Lisignano

Opći cilj projekta: unaprjeđenje kvalitete društvenog i socijalnog života mještana Ližnjana, stvaranje potrebnog mjesta susreta, okupljanja, udruga, organizacija, društva s područja općine Ližnjan

Specifični ciljevi:
-rekonstrukcija i opremanje objekta,
-poboljšanje uvjeta udrugama, organizacijama i društvima čije je djelovanje usmjereno na društveni utjecaj u  zajednici.

U okviru projekta predviđena je rekonstrukcija postojećeg prostora u vlasništvu Općine Ližnjan-Lisignano za potrebe društvene-javne namjene.

Rekonstrukcija i opremanje objekta koji će zadovoljiti potrebe većeg broja aktivnih mještana od predškolske i školske dobi, do organizacija mladih, umirovljenika, poljoprivrednih, ribarskih i kulturnih udruga i organizacija te organizacija socijalne skrbi i osoba s invaliditetom s područja mjesta Ližnjan. Ulaganjem u rekonstrukciju povećati će se kvaliteta usluga/mogućnosti aktivnosti u lokalnoj zajednici, veća participacija aktivnog stanovništva u društveni život zajednice. Poboljšanje uvjeta te stvaranje mjesta koji će se koristiti za sastanke, prezentacije, galerijske postavke, izložbe, književna predstavljanja, proslave i svečana primanja.

Općina Ližnjan rashode za upravljanje i održavanje realiziranog projekta predvidjeti će općinskim proračunom, a korištenje doma civilno društvo/korisnici koristiti će bez naknade.

Ukupna vrijednost projekta uključujući prihvatljive i neprihvatljive troškove i opće troškove iznosi 391.370,00 kuna s uključenim PDV-om.

Iznos potpore utvrđen je Ugovorom o financiranju u iznosu od 111.592,50 HRK, provedbi Podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, Podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i Podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« unutar Mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (Narodne novine br. 96/17, 53/18) i točke a), podtočke 5.2. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.