Nacionalna priznanja istarskim obrtnicima Mariju Paliski i Dušanu Černjulu

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je u petak, 6. srpnja 2018. godine, prijem za predsjednika Obrtničke komore Istarske županije Marija Palisku i dugogodišnjeg ugostitelja i predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore IŽ Dušana Černjula, koji su ove godine nagrađeni najvišim priznanjima Hrvatske obrtničke komore – Statuom, Plaketom i Poveljom “Zlatne ruke”.

Na prijemu, gradonačelniku su se pridružili i istarska dožupanica Sandra Ćakić Kuhar te načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić.

Paliska je istaknuo kako Obrtnička komora u Istri, na čijem je čelu već dva mandata, sa županijom, ali i gradovima i općinama te turističkim zajednicama ima odličan odnos, što predstavlja ključ uspjeha.

- Obrtnik sam od devedesetih, a danas obiteljski obrt zapošljava petero ljudi. Uz rad u svom obrtu, intenzivno sam kroz proteklih osam godina u Obrtničkoj komori radio na međunarodnoj suradnji, organiziranju sajmova, kao i predstavljanju rada naših obrtnika i njihove ponude na različitim manifestacijama diljem Istre, a koje uvijek podržavaju lokalne zajednice, rekao je ponosni vlasnik statue „Zlatne ruke“, koja osim priznanja predstavlja i veliki poticaj za daljnji rad.

Da je zajedništvo ključ uspjeha potvrđuje i Dušan Černjul, vlasnik ugostiteljskog obrta "Velanera" iz Šišana i ponosni vlasnik Plakete “Zlatne ruke” čiji je doprinos razvoju istarske gastronomije i turizma nemjerljiv.

- U ugostiteljstvu sam još od šezdesetih godina prošlog stoljeća i prošao sam segmente i oblike ponude u našem turizmu, od hotela i kampova, do barova i disco klubova, rekao je Černjul koji danas svoje znanje rado prenosi mlađim generacijama.

- Čestitam g. Paliski prije svega kao Porečan Porečanu, ali i kao jednom dugogodišnjem obrtniku te konačno kao osobi koja je već duže vrijeme na čelu istarske obrtničke komore. Često napominjemo da su upravo poduzetnici i obrtnici onaj glavni kotačić razvoja svake sredine, a to se posebno odnosi na nas ali i cijelu Istru. Ne zaboravimo da je u protekle četiri godine u Poreču otvoreno 1000 novih radnih mjesta, i to upravo od poduzetnika i obrtnika koji rade, funkcioniraju i opstaju. Drago mi je da naše rezultate još jednom prepoznaju na nacionalnoj razini i siguran sam da je ovo priznanje otišlo u prave ruke, kako Mariju tako i Dušanu, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Čestitkama sugrađanu Černjulu pridružio se i načelnik Ravnić, dok je dožupanica Ćakić Kuhar napomenula:
- Istarska županija kroz različite oblike pomoći pomaže malim poduzetnicima i obrtnicima u poslovanju, sve u cilju kako bismo i dalje bili ona prepoznatljiva lokomotiva koja vuče naprijed, zaključila je.

Izvor: Regional Express

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa: Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: opcinaliznjan@liznjan.hr

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30-10:30
Srijeda 11:00-16:30
Petak 07:30-10:30
Pauza za marendu 10:30-11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Komunalni red

komunall

Vidiš problem koji se nalazi u domeni komunalnog redara? Kontaktiraj ga odmah putem web aplikacije!

EU projekt

euvaltura

REKONSTRUKCIJA STARE VODOVODNE MREŽE U VALTURI

eu bb

Glasilo Općine Ližnjan

kronike

Ovdje možete preuzeti glasilo Općine Ližnjan.

GIS Portal

gis

Pogledajte prostorni plan, katastar, imena ulica i kućne brojeve...

Meteo Stanica

meteo

Naša prva meteorološka stanica u općini nalazi se na školi, koja već godinama obnavlja svoj eko status i velika mi je čast da kao kumovi škole možemo ovom donacijom, između ostalog, proširiti i djelokrug rada Eko patrole i Eko škole.

Pratite Načelnika na Facebooku

euf