Započeli radovi na plaži Salbunić u Ližnjanu

U Ližnjanu su započeli radovi na rekonstrukciji plaže i gradnji šetnice uz plažu Salbunić. Nakon provedene druge javne nabave, najpovoljniju ponudu dala je tvrtka TGT - ADRIATIK d.o.o. iz Pule, a ukupna vrijednost radova prve faze iznosi oko milijun i četiristo tisuća kn.

Za navedene je radove Općini Ližnjan-Lisignano od strane Ministarstva turizma odobren iznos od 333.700,00 kn. Prvi dio prve faze radova bit će zaključen u mjesecu lipnju čime će se urediti jedan dio plaže i sunčalište, a drugi dio radova, u koji ulazi betonsko saniranje sunčališta i izgradnja pješačke staze uz plažu, započet će nakon ljetne sezone. Cijeli projekt plaže i javne površine i igrališta iza plaže vrijedan je oko 3 milijuna kuna, a namjerava se završiti u narednih 3 godine uz sufinanciranje Ministarstva turizma.

Započinjanjem radova na plaži Salbunić nastavlja se sa ulaganjem u turističku infrastrukturu i ponudu na području Općine Ližnjan čime će Ližnjan dobiti prvu uređenu obiteljsku plažu u pravom smislu riječi.

Nažalost, na prvi javni natječaj, objavljen još u listopadu 2017., nije se javio niti jedan izvođač pa je to razlog zašto su radovi započeli tek nakon provedenog drugog javnog natječaja. U komunikaciji sa potencijalnim izvođačima koji su bili zainteresirani kao i s projektantom utvrdili smo da je potrebno povećati pojedine stavke u troškovnicima te je općinsko vijeće odobrilo navedene promjene. Nakon toga ponovno se započelo s dugotrajnom procedurom 2. otvorenog  postupka javne nabave (u prosjeku preko 60 dana za zadovoljiti sva zakonska procedura) Postupak je okončan u mjesecu travnju,

Rok za izradu radova je 12 mjeseci tako da će prva faza uređenja plaže i šetnice uz plažu Salbunić biti gotova u potpunosti za narednu sezonu. Nakon dugo godina Općina Ližnjan će dobiti jednu uređenu plažu kakvu naši mještani zaslužuju, a vjerujem da je to ujedno i odskočna daska za privlačenje investitora i razvoj turizma u općini
., istaknuo je načelnik Marko Ravnić .

Povezani članak --> Dodijeljena bespovratna sredstva za projekt uređenja plaže Salbunić


Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa: Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: opcinaliznjan@liznjan.hr

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30-10:30
Srijeda 11:00-16:30
Petak 07:30-10:30
Pauza za marendu 10:30-11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Komunalni red

komunall

Vidiš problem koji se nalazi u domeni komunalnog redara? Kontaktiraj ga odmah putem web aplikacije!

EU projekt

euvaltura

REKONSTRUKCIJA STARE VODOVODNE MREŽE U VALTURI

eu bb

Glasilo Općine Ližnjan

kronike

Ovdje možete preuzeti glasilo Općine Ližnjan.

GIS Portal

gis

Pogledajte prostorni plan, katastar, imena ulica i kućne brojeve...

Meteo Stanica

meteo

Naša prva meteorološka stanica u općini nalazi se na školi, koja već godinama obnavlja svoj eko status i velika mi je čast da kao kumovi škole možemo ovom donacijom, između ostalog, proširiti i djelokrug rada Eko patrole i Eko škole.

Pratite Načelnika na Facebooku

euf