Osnovana Sportska zajednica Općine Ližnjan-Lisignano

U četvrtak, 14. prosinca 2017. godine, održana je Osnivačka skupština Sportske zajednice Općine Ližnjan-Lisignano. Osnivačku skupštinu vodio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Ližnjan-Lisignano Saša Škrinjar koji je u uvodu istaknuo kako je temeljna svrha osnivanja Sportske zajednice kvalitetniji doprinos razvitku i promicanju sporta na području Općine Ližnjan-Lisignano.

Skupštini je nazočilo 15 predstavnika sportskih udruga i društava. Za predsjednika Sportske zajednice Općine Ližnjan-Lisignano jednoglasno je izabran Dinko Bonazza, za dopredsjednika Alen Hero, tajnica je Ivana Antelli, likvidator Dražen Ušić, a izabran je i Izvršni odbor.

Skupština je okupila po dva predstavnika svih registriranih sportskih udruga i društava sa sjedištem na području Općine Ližnjan-Lisignano. U Skupštini su zastupljeni: 

  • Sportsko-rekreacijski klub PULS
  • Nogometni klub Ližnjan
  • Padobranski sportski klub Pulaštro
  • Boćarski klub Valtura
  • Nogometni klub Muntić
  • Sportsko-rekreacijska udruga „Fush Gym“
  • Nogometni klub Šišan
  • Sportsko ribolovna udruga Marlera
Općina Ližnjan-Lisignano je u prijedlogu Proračuna za 2018. godinu predložila financijska sredstva za funkcioniranje i programe svih registriranih sportskih udruga, sada udruženih u Sportsku zajednicu koja ima zadaću raspisati natječaj za programe te temeljem kriterija predložiti raspodjelu novčanih sredstava.

Ciljevi Sportske zajednice Općine Ližnjan-Lisignano definirani su Zakonom o sportu i Statutom. Cilj osnivanja Sportske zajednice je da svojim djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju sporta na području Općine Ližnjan-Lisignano, poticanju vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom, kao i promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom, širenju olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa: Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: opcinaliznjan@liznjan.hr

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30-10:30
Srijeda 11:00-16:30
Petak 07:30-10:30
Pauza za marendu 10:30-11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Komunalni red

komunall

Vidiš problem koji se nalazi u domeni komunalnog redara? Kontaktiraj ga odmah putem web aplikacije!

Kalendar događanja

kalendar

01.05.2017.    1. MAJ, Svetica
13.05.2017.    Jadreški
28.05.2017.    Run 4 Teran, Šišan
17.06.2017.    Jug na dva kotača
24.06.2017.    20.godišnjica KUD Kuje

eu bb

Glasilo općine Ližnjan

kronike

Ovdje možete preuzeti glasilo općine Ližnjan.

GIS Portal

gis

Pogledajte prostorni plan, katastar, imena ulica i kućne brojeve...

Meteo Stanica

meteo

Naša prva meteorološka stanica u općini nalazi se na školi, koja već godinama obnavlja svoj eko status i velika mi je čast da kao kumovi škole možemo ovom donacijom, između ostalog, proširiti i djelokrug rada Eko patrole i Eko škole.

Pratite Načelnika na Facebooku

euf