Odobreno 6 milijuna kuna za rekonstrukciju vodovodne mreže u Valturi

Vodovodu Pula d.o.o kao nositelj projekta u suradnji sa Općinom Ližnjan, odobren je iznos od 6 i pol mil kn nepovratnih sredstava na prijavljenom natječaju Ministarstva poljoprivrede iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.


Dobivenim će se novcem obnoviti i modernizirati postojeće vodovodne mreže u naselju Valtura a cilj projekta je doprinijeti povećanju kapaciteta i kvalitete vodoopskrbe lokalnog stanovništva kao i osiguranje kontinuirane kontrolirane vodoopskrbe stanovnika naselja kvalitetnom vodom za piće. Projektom će se rekonstruirati postojeći cjevovod  novim cijevima nodularnog lijeva DN 100 u ukupnoj dužini od oko 4.950 m' i PE-HD cijevi DN 63 u ukupnoj dužini od cca 450 m'. Trasa novog vodoopskrbnog cjevovoda tlocrtno je smještena u trup postojećih asfaltiranih prometnica. Dužina vodovodne mreže koja će se obnoviti navedenim projektom je oko 5 km a vrijednost samog projekta koji uključuje konzultantske usluge , izvođenje radova i nadzor nad izvođenjem radova iznosi otprilike 6 i pola milijuna kuna.

Prema Ugovoru o financiranju , potpisanim s agencijom za plaćanja u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju razdoblje ulaganja je najduže 36 mjeseci od datuma donošenja Odluke. Sukladno navedenom pristupilo se pripremi natječajne dokumentacije, za  postupak administrativne kontrole prije objave samog natječaja propisanom  samim Ugovorom o financiranju.

Planirani rok izvođenja radova je 9 mjeseci, a isti će se uskladiti, ovisno o dobivanju pisane preporuke po izvršenoj kontrole Agencije za plaćanje, a glede poštivanja Općinske odluke o zabrani radova tijekom sezone.

Marko Ravnić, načelnik Općine Ližnjan je povodom ovih dobrih vijesti rekao: ''Iznimno me raduje činjenica što je Općina Ližnjan napokon dobila ozbiljnije novce iz EU fondova te sada u tom trendu nastavljamo dalje. Uvjeren sam da će ovakvih i sličnih uspješno prijavljenih projekata bit i u daljnjem razdoblju te da smo na pravom putu oporavka i razvitka Općine! Ovim putem bih se još jednom zahvalio partneru u ovom projektu, Vodovodu Pula, koji je ujedno i nositelj prijave na predmetni natječaj. U zajedničkoj smo suradnji u vrlo kratkom vremenu pribavili svu potrebnu dokumentaciju za prijavu što je na koncu rezultiralo ovim sjajnim uspjehom.''

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa: Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: opcinaliznjan@liznjan.hr

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30-10:30
Srijeda 11:00-16:30
Petak 07:30-10:30
Pauza za marendu 10:30-11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Komunalni red

komunall

Vidiš problem koji se nalazi u domeni komunalnog redara? Kontaktiraj ga odmah putem web aplikacije!

Kalendar događanja

kalendar

01.05.2017.    1. MAJ, Svetica
13.05.2017.    Jadreški
28.05.2017.    Run 4 Teran, Šišan
17.06.2017.    Jug na dva kotača
24.06.2017.    20.godišnjica KUD Kuje

eu bb

Glasilo općine Ližnjan

kronike

Ovdje možete preuzeti glasilo općine Ližnjan.

GIS Portal

gis

Pogledajte prostorni plan, katastar, imena ulica i kućne brojeve...

Meteo Stanica

meteo

Naša prva meteorološka stanica u općini nalazi se na školi, koja već godinama obnavlja svoj eko status i velika mi je čast da kao kumovi škole možemo ovom donacijom, između ostalog, proširiti i djelokrug rada Eko patrole i Eko škole.

Pratite Načelnika na Facebooku

euf