Odobreno 6 milijuna kuna za rekonstrukciju vodovodne mreže u Valturi

Vodovodu Pula d.o.o kao nositelj projekta u suradnji sa Općinom Ližnjan, odobren je iznos od 6 i pol mil kn nepovratnih sredstava na prijavljenom natječaju Ministarstva poljoprivrede iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.


Dobivenim će se novcem obnoviti i modernizirati postojeće vodovodne mreže u naselju Valtura a cilj projekta je doprinijeti povećanju kapaciteta i kvalitete vodoopskrbe lokalnog stanovništva kao i osiguranje kontinuirane kontrolirane vodoopskrbe stanovnika naselja kvalitetnom vodom za piće. Projektom će se rekonstruirati postojeći cjevovod  novim cijevima nodularnog lijeva DN 100 u ukupnoj dužini od oko 4.950 m' i PE-HD cijevi DN 63 u ukupnoj dužini od cca 450 m'. Trasa novog vodoopskrbnog cjevovoda tlocrtno je smještena u trup postojećih asfaltiranih prometnica. Dužina vodovodne mreže koja će se obnoviti navedenim projektom je oko 5 km a vrijednost samog projekta koji uključuje konzultantske usluge , izvođenje radova i nadzor nad izvođenjem radova iznosi otprilike 6 i pola milijuna kuna.

Prema Ugovoru o financiranju , potpisanim s agencijom za plaćanja u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju razdoblje ulaganja je najduže 36 mjeseci od datuma donošenja Odluke. Sukladno navedenom pristupilo se pripremi natječajne dokumentacije, za  postupak administrativne kontrole prije objave samog natječaja propisanom  samim Ugovorom o financiranju.

Planirani rok izvođenja radova je 9 mjeseci, a isti će se uskladiti, ovisno o dobivanju pisane preporuke po izvršenoj kontrole Agencije za plaćanje, a glede poštivanja Općinske odluke o zabrani radova tijekom sezone.

Marko Ravnić, načelnik Općine Ližnjan je povodom ovih dobrih vijesti rekao: ''Iznimno me raduje činjenica što je Općina Ližnjan napokon dobila ozbiljnije novce iz EU fondova te sada u tom trendu nastavljamo dalje. Uvjeren sam da će ovakvih i sličnih uspješno prijavljenih projekata bit i u daljnjem razdoblju te da smo na pravom putu oporavka i razvitka Općine! Ovim putem bih se još jednom zahvalio partneru u ovom projektu, Vodovodu Pula, koji je ujedno i nositelj prijave na predmetni natječaj. U zajedničkoj smo suradnji u vrlo kratkom vremenu pribavili svu potrebnu dokumentaciju za prijavu što je na koncu rezultiralo ovim sjajnim uspjehom.''

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa: Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: opcinaliznjan@liznjan.hr

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30-10:30
Srijeda 11:00-16:30
Petak 07:30-10:30
Pauza za marendu 10:30-11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Komunalni red

komunall

Vidiš problem koji se nalazi u domeni komunalnog redara? Kontaktiraj ga odmah putem web aplikacije!

EU projekt

euvaltura

REKONSTRUKCIJA STARE VODOVODNE MREŽE U VALTURI

eu bb

Glasilo Općine Ližnjan

kronike

Ovdje možete preuzeti glasilo Općine Ližnjan.

GIS Portal

gis

Pogledajte prostorni plan, katastar, imena ulica i kućne brojeve...

Meteo Stanica

meteo

Naša prva meteorološka stanica u općini nalazi se na školi, koja već godinama obnavlja svoj eko status i velika mi je čast da kao kumovi škole možemo ovom donacijom, između ostalog, proširiti i djelokrug rada Eko patrole i Eko škole.

Pratite Načelnika na Facebooku

euf