Započeli radovi na plaži Salbunić u Ližnjanu

U Ližnjanu su započeli radovi na rekonstrukciji plaže i gradnji šetnice uz plažu Salbunić. Nakon provedene druge javne nabave, najpovoljniju ponudu dala je tvrtka TGT - ADRIATIK d.o.o. iz Pule, a ukupna vrijednost radova prve faze iznosi oko milijun i četiristo tisuća kn.

Za navedene je radove Općini Ližnjan-Lisignano od strane Ministarstva turizma odobren iznos od 333.700,00 kn. Prvi dio prve faze radova bit će zaključen u mjesecu lipnju čime će se urediti jedan dio plaže i sunčalište, a drugi dio radova, u koji ulazi betonsko saniranje sunčališta i izgradnja pješačke staze uz plažu, započet će nakon ljetne sezone. Cijeli projekt plaže i javne površine i igrališta iza plaže vrijedan je oko 3 milijuna kuna, a namjerava se završiti u narednih 3 godine uz sufinanciranje Ministarstva turizma.

Započinjanjem radova na plaži Salbunić nastavlja se sa ulaganjem u turističku infrastrukturu i ponudu na području Općine Ližnjan čime će Ližnjan dobiti prvu uređenu obiteljsku plažu u pravom smislu riječi.

Nažalost, na prvi javni natječaj, objavljen još u listopadu 2017., nije se javio niti jedan izvođač pa je to razlog zašto su radovi započeli tek nakon provedenog drugog javnog natječaja. U komunikaciji sa potencijalnim izvođačima koji su bili zainteresirani kao i s projektantom utvrdili smo da je potrebno povećati pojedine stavke u troškovnicima te je općinsko vijeće odobrilo navedene promjene. Nakon toga ponovno se započelo s dugotrajnom procedurom 2. otvorenog  postupka javne nabave (u prosjeku preko 60 dana za zadovoljiti sva zakonska procedura) Postupak je okončan u mjesecu travnju,

Rok za izradu radova je 12 mjeseci tako da će prva faza uređenja plaže i šetnice uz plažu Salbunić biti gotova u potpunosti za narednu sezonu. Nakon dugo godina Općina Ližnjan će dobiti jednu uređenu plažu kakvu naši mještani zaslužuju, a vjerujem da je to ujedno i odskočna daska za privlačenje investitora i razvoj turizma u općini
., istaknuo je načelnik Marko Ravnić .

Povezani članak --> Dodijeljena bespovratna sredstva za projekt uređenja plaže Salbunić


Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.