2. Ližnjanski vremeplov

Ližnjanski vremeplov - ciklus razgledavanja materijalne kulturne baštine Općine Ližnjan uz stručno vodstvo s ciljem senzibiliziranja javnosti i upoznavanja i promoviranja materijalne i nematerijalne kulturne baštine na području Općine Ližnjan.

Spilja Šandalja
2. Ližnjanski vremeplov kreće u subotu 14. travnja 2018., a prvi lokalitet ove godine je paleontološki lokalitet spilja Šandalja gdje će domaćin i stručno vodstvo biti ravnatelj Arheološkog muzeja Istra, Darko Komšo. Okupljanje je ispred zadnje rampe u Šijanskoj šumi kada se ide iz smjera Pule.

Crkva Blažene Djevice Marije - Kostanjica
U subotu 21. travnja 2018. od 11 sati slijedi obilazak crkve Blažene Djevice Marije na Kostanjici  pored Valture.  Okupljanje je ispred Crkve Blažene Djevice Marije na Kostanjici do koje se iz smjera Ližnjana dolazi da se skrene lijevo u neposrednoj blizini skretanja za Kavran ili iz smjera Pule, skretanje desno na makadam kod ugostiteljskog objekta Megi. Domaćin i stručno vodstvo bit će dr. sc. Milena Joksimović.

Cesare Rossarol
Na kraju, u subotu,  28. travnja 2018. od 11 sati slijedi posljednji ovogodišnji ciklus Vremeplova s temom predavanja potonulog broda Cesare Rossarol (16.11.1918.)  i bogatstva podmorja na području Ližnjana. Okupljanje na Matićevom pisku u Uvali Kuje u Ližnjan u 11 sati kada se kreće pješke do spomenika stradalima gdje slijedi predavanje. Talijanski ratni brod “Cesare Rossarol” koji leži na dubini 50 m u ližnjanskom akvatoriju atraktivan je roniocima. Domaćin i predavač bit će voditeljica zbirke odjela za podvodnu arheologiju pri Arheološkom muzeju Istre Ida Kocani Uhač.

Razgledavanja su besplatna. Pozivaju se svi zainteresirani s napomenom da dođu u udobnoj obući i odjeći i da ponesu sa sobom vodu. Biti će to zanimljiva razgledavanja u prirodnom okolišu.

Organizatori: AMI Pula i TZO Ližnjan,
Partner: TZ Pula,
Pokrovitelj: Općina Ližnjan

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.