Potpisani ugovori sa stipendistima Općine Ližnjan-Lisignano

Studenti s područja Općine Ližnjan jučer su u uredu načelnika u Ližnjanu potpisivali ugovore o dodjeli stipendija za akademsku 2017./2018. godinu.

Od ukupno 58 prijava na natječaj za studentske stipendije u akademskoj 2017./2018. godini, stipendiju je dobilo 56 studenata (44 studenata viših godina studija i 12 studenata prve godine studija). Najviši iznos stipendije je 750 kn, a najniži 200 kn mjesečno.

Iznos predviđen proračunom za isplatu stipendija je 220.000,00 kuna. Stipendije se isplaćuju 9 mjeseci u godini – od listopada do lipnja. Kriteriji za bodovanje pristiglih prijava na natječaj propisani su Pravilnikom za dodjelu stipendija Općine Ližnjan i to su, godina studija, uspjeh u školovanju, uspjeh na natjecanju iz znanja ili sporta, socijalni status kućanstva kandidata, kao i ostale okolnosti (npr. smještaj u podstanarstvu, samohrani roditelj, redovno školovanje člana obitelji itd.).

''Ponosan sam da Općina Ližnjan ima ovako visoko postavljene standarde vezane uz financiranje studenata. Ulagajući na ovaj način u mlade, posrednim putem ulažemo i u našu budućnost. Obrazovanje mladih preduvjet je sveukupnog daljnjeg razvoja. Nažalost svjedoci smo trenda da nam sve više mladog obrazovanog kadra odlazi u inozemstvo. Zato se svi zajedno moramo potruditi da naši mladi ljudi po završenom studiju ne odlaze, već kod nas pronađu adekvatno zaposlenje. Općina će i dalje, sukladno svojim proračunskim sredstvima, stipendirati svoje studente i na taj način doprinositi njihovom obrazovanju.'' - naglasio je Marko Ravnić prilikom dodjele stipendija.

Općina Ližnjan-Lisignano radi podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, radi zadovoljavanja svojih potreba i potreba ustanova na području Općine Ližnjan-Lisignano u obrazovanju stručnjaka te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje izrazito dobrih učenika i studenata, odnosno studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate i(li) imaju slabe imovinske i materijalne prilike - dodjeljuje stipendije u skladu s Pravilnikom za dodjelu stipendija Općine Ližnjan-Lisignano.

Općina Ližnjan

lznjan grb

Adresa:
Krasa 7, 52204 Ližnjan
Tel: 052/578-082
Fax: 052/578-002
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme sa strankama:
Ponedjeljak 07:30 - 10:30
Srijeda 13:30 - 16:30
Petak 07:30 - 10:30
Pauza za marendu 10:30 - 11:00


Kontakte jedinstvenog upravnog odjela možete pronaći OVDJE.

Pratite načelnika na Facebooku

Copyright © Općina Ližnjan. Sva prava zadržana.